Minny

Minny-webIk ben 32 jaar en sinds 2008 met veel plezier werkzaam bij Van Hien Zorg. In mijn vorige baan als ambulant begeleider miste ik vooral het stukje opvoedingsondersteuning. Met name dit sprak mij dan ook aan bij de functie bij Van Hien Zorg. Nu vind ik de verschillende werkzaamheden juist interessant aan mijn baan. Bij de één richt ik me op opvoedingsondersteuning terwijl ik mij bij de andere cliënt richt op het psychosociale stuk of ondersteun ik bij begeleid zelfstandig wonen. Ook zie ik het gezin als een systeem en vind ik het belangrijk dat je het gehele gezin  betrekt bij de hulpverlening en blijft coördineren met verschillende disciplines.

Specialisatie:

Ik ben nog in opleiding als Video Home trainer. De methodiek van Video home training  is een bijzondere methodiek. Aan de hand van korte video opnames kijk je samen met ouder terug naar opvoedingssituaties. Je analyseert de communicatie tussen ouder en kind. Meestal zien ouders gelijk wel waar het kind behoefte aan heeft na het terug zien van de beelden. En zo hoop je dat de communicatie beter wordt.

Ik werk graag met mensen. Dus dat betekent voor mij dan ook met verschillende doelgroepen. In de jaren dat ik werkzaam ben in de zorg heb ik veel kennis opgedaan van (vooral kinderen) met autisme.